Frågor och svar om Corona

Kommer ni att ha öppet?

Våra dörrar kommer att vara öppna, men vi följer noga utvecklingen och tar myndigheternas rekommendationer på största allvar.

Vi har tagit fram tydliga arbetsmetoder som säkerställer att vi alla på plats vet hur vi arbetar med rengöring, kommunikation till er gäster, information i hotellets olika delar etc. Det handlar om vad vi gör för att minska smittspridning, våra av- och ombokningsregler, öppettider, samt vad som gäller på restaurangerna.

Hygien

Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Vi har beslutat att införa utökade rutiner för städning av samtliga miljöer. Alla ytor såsom våtutrymmen, dörrhandtag, möbler, terminaler etc. tvättas med desinfektionsmedel varje dag.

Vår reception arbetar aktivt för att minska risken för köbildning, framförallt vid in och utcheckning, även våra restauranger har fått samma direktiv håll avstånd, skyltmaterial påminner dig som gäst, att också ta eget ansvar.

Vi lyssnar på rekommendationerna kring att man inte får ha barservering och bufféer och därför ändrar vi våra frukostar/lunch/middagar samt barer så att vi serverar dig vid bordet. Vi är också noga med mellanrummet mellan borden när vi dukar.

Handsprit finns tillgängligt i alla våra lokaler och används regelbundet av samtlig personal, såväl som av er gäster. Framförallt är vi noga med våra medarbetares hälsa och vi har noga rutiner om att man inte kommer till jobbet vid minsta tecken på sjukdom.

I vilket läge ska jag undvika att besöka er?

Du skall inte besöka oss om du varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Coronavirus, Covid-19. Stanna hemma om du är sjuk med allmän sjukdomskänsla, hosta, feber eller förkylning.

Allmänna råd

Vi har alla ett ansvar att hjälpas åt i kampen mot smittspridningen

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Använd handsprit som komplement.

Undvik att röra ögon, näsa och mun.

Undvik att hälsa genom att ta i hand.

Undvik större folksamlingar.

Stanna hemma om du är sjuk.

Hosta och nys alltid i armvecket eller i en pappersnäsduk.

Vad betyder det i praktiken

För att följa direktiven om rekommenderat avstånd har vi minskat antalet bord som dukas upp i Restaurang Skalet samt Pizzeria Skalet, vilket gör att det blir lite luftigare mellan er gäster. Vi har handsprit tillgängligt på flera ställen i våra restauranger som används regelbundet av vår personal, och vi uppmanar dig som gäst att göra det samma.

Vi har lagt stor vikt vid olika sittningstider för att säkerställa en bra spridning på gästantalet.

Vi har plockat bort allt som har med buffé att göra. För lunch och middag erbjuder vi istället dagens lunch samt á la carte och vår frukost serveras numera i form av en välfylld frukosttallrik/frukostpåse, givetvis tillsammans med färskbryggt kaffe!

Vi serverar endast mat/dryck vid bordet eller i form av avhämtning enligt Folkhälsomyndighetens direktiv.

Våra utökade rutiner för städning av offentliga utrymmen innefattar självklart också alla ytor på våra restauranger.

Har ni mat för avhämtning

Ja det har vi, se meny på vår hemsida, ring sedan direkt till restaurangen eller vår pizzeria, du når restaurangen på 0684-151 89 samt Pizzeria Skalet på 0684-151 90.

Barservering

Vi serverar er direkt vid bordet.

Begränsar ni antalet gäster

Ja, vi följer dom direktiv som ställs på oss, Tack för att du respekterar detta. 

Av / Ombokning

Har ni några nya av- och ombokningsvillkor? Ja det har vi, du avbokar din resa senast 21 dagar innan ankomst utan intyg, förutsatt att du köpt till, ett avbeställningsskydd.

Vintern blir lite annorlunda i år, tillsammans löser vi detta.