Frågor och svar om Corona

Så här kommer det att fungera på Vemdalsskalets Högfjällshotell från och med 1 december 2021 gällande Covid-pass.

För tillträde till event/Afterski på Hotellet så sker kontroll av vaccinationsbevis från och med 1 december 2021. Kontrollen gäller vid alla event/Afterskier med fler än 100 personer. Hotellets personal sköter kontroll av såväl biljett- och vaccinationsbevis samt id-kort – allting sker samtidigt vid insläppet.

Vi rekommenderar alla biljettinnehavare/besökare med vaccinationsbevis att komma till eventet/Afterski i god tid. Det kommer att uppstå köer och väntetider med anledning av dessa kontroller. Ha dina handlingar – i mobilen eller utskrivna – i god ordning så kommer insläppet gå ännu smidigare.

Behöver jag ett vaccinationsbevis för att se eventet/besöka vår Afterski?
Ja. Alla måste uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis samt id-handling.

När ska jag visa upp mitt vaccinationsbevis?
I samband med att du besöker oss, dvs i dörrarna vid insläppet. Var gärna på plats i god tid innan eventet/Afterskin börjar. Se till att du har dina handlingar – biljett och vaccinationsbevis samt id-kort – redo inför kontrollen vid inpassering till hotellet.

Hur ska jag visa mitt vaccinationsbevis?
Antingen utskrivet på papper eller i mobilen. För att vara helt säker och inte i helt beroende av tekniken – printa gärna både biljett och vaccinationsbevis.

Hur går kontrollen av vaccinationsbevis till?
Enligt regeringen skall detta ske med scanning via en APP som regeringen har gett DIGG i uppdrag att ta fram. Om denna APP ännu inte är tillgänglig per den 1/12 så kan kontrollen därför ske manuellt första tiden. Oavsett kontrollförfarande så sker detta i direkt anslutning vid insläppet.

Om jag inte har ett vaccinationsbevis kan jag då istället visa upp ett negativt PCR-test eller ett intyg på att jag har antikroppar?
Nej. Endast besökare med giltigt vaccinationsbevis kan få tillträde till eventet/Afterskin.

Om mitt vaccinationsbevis inte längre är giltigt dvs jag har inte hunnit förnya det, vad händer då?
Endast besökare med giltigt vaccinationsbevis kan få tillträde till eventet/Afterskin. Kontrollera i god tid innan ditt besök att ditt vaccinationsbevis inte har gått ut. Du kan alltid ladda ner ett nytt på covidbevis.se

Jag har tagit de sprutor som gäller men ännu inte fått mitt vaccinationsbevis,  får jag ändå komma in på eventet/Afterskin?
Nej.

Kommer läkarintyg för de som ej kan/får vaccinera sig att godkännas för att få tillträde till eventet? 
Nej. I dagsläget, och enligt den information från DIGG som är den myndighet som tar fram kontrollverktyget på uppdrag av regeringen, så är det endast giltigt vaccinationsbevis som ger rätt till tillträde till våra lokaler.

Med vänlig hälsning
Thomas Barcklind, VD, Vemdalsskalets Högfjällshotell